ALTERNATIEVEN VOOR EEN WEGWERPPRODUCT

Nu denk je wellicht: Allemaal leuk en aardig, maar hoe kan ik er nu voor zorgen dat mijn cadeautje alsnog een verrassing blijft voor degene aan wie ik het cadeau wil geven? Laat je creativiteit de vrije loop, verstop het cadeau of kijk naar een van de al bestaande alternatieven. 

(In)pakkende alternatieven al zeggen wij zelf! Of Maak gebruik van onze campagne!

 

House of products

Doorgeef Cadeaupapier

Vanaf de najaarscollectie van 2021 produceert House of Products een deel van haar inpakpapier op basis van suikerbietenpulp.De suikerbieten worden binnen een straal van 150 km rond de fabriek geoogst, waardoor transportbewegingen en CO2-uitstoot worden verminderd. Suikerbietenpulp is een reststroom van de suikerbietenproductie. Met dit innovatieve proces verkleinen ze niet alleen hun, maar ook jouw ecologische voetafdruk. Suikerbietenpapier heeft namelijk een positieve impact op het milieu op verschillende gebieden, van het verminderen van CO2-uitstoot en fijnstofvorming tot het tegengaan van bodemverzuring. Bovendien is er minder papier en landbouwgrond nodig voor de productie ervan.

Wil jij jouw cadeau op een Zero Waste manier inpakken? Dan is het ‘Doorgeef Cadeaupapier’ van Sammy Ray een uitstekende duurzame keuze! Deze inpakmethode is geïnspireerd op de Japanse verpakkingsmethode genaamd Furoshiki. Onze cadeaupapieren zijn gemaakt van gerecycled textiel en verkrijgbaar in diverse patronen. Kies de stijl die bij jou past.

EVERWRAP

Zirla

EVERWRAP is iets speciaals voor jou en je dierbaren. Alleen in Denemarken wordt er al meer dan 800 ton cadeaupapier tijdens de kerstperiode gebruikt. Maar met EVERWRAP kun je cadeaupapier gebruiken dat je keer op keer kunt hergebruiken! Het voelt aan als luxe papier, maar is eigenijk gemaakt van plastic zonder chemicaliën. Dit betekent dat het niet scheurt wanneer het cadeau wordt geopend, geen witte lijnen achterlaat bij het vouwen en niet breekt wanneer je de plakband verwijdert.

Geen verspilling meer van kostbaar papier en materiaal, en geen stress meer bij het inpakken van cadeaus. Voeg gewoon een kaartje toe en je bent klaar! Wil je het cadeau echt  nog niet laten zien? Gebruik dan een oude zak of doos, het kaartje maakt alles goed! Bovendien heeft Zirla een pakketje met tien kaarten gemaakt die je niet in hoeft te pakken.

Hema

Dit inpakpapier is gemaakt van witte stof met grote gouden stippen en je kunt het steeds opnieuw gebruiken. Leg je cadeau in het midden van de lap stof, vouw twee flappen dicht en zet ze vast met het klittenband. Vouw ook de andere flappen naar elkaar toe en strik ze vast met de groene linten. Niet alleen praktisch om een cadeau in te pakken, maar zo geef je het herpakpapier steeds weer door aan iemand anders. En is de stof een beetje vuil geworden, dan kun je het op de hand wassen. Het herpakpapier is door HEMA ontwikkeld naar aanleiding van de inzending van Susanna Osinga, winnares van de HEMA design contest.